Sichuan Citizen.

Om man inte har något världsligt att blogga om så kan man alltid blogga om mat! Jag har en favvorestaurang här i Shanghai som heter Sichuan Citizen. De serverar urgod kinesmat för en billig peng. När man går på kinesrestaurang går det till så att man beställer in massa olika rätter som man sedan delar på - oftast äter kineser runt runda bord med en snurrplatta i mitten vilken man ställer alla rätter på. Sen är det bara att köra. Sichuan Citizen serverar mat från Sichuanprovinsen, signifikant för Sichuanköket är att det är spicy. De öser torkad chili på typ allt. Mumma!


Bara för det hade vi inte en snurrplatta just den här gången, men kortet är iaf taget på Sichuan Citizen.

Favvohaket har ju såklart även favvodrinken, Basil Drops. Smakar precis som det låter; basilika!


Alla dricker Basil Drops!

Ron Weasley dricker också Basil Drops.

Kommentarer
Postat av: ron weasley

haha! jag blev sjukt sugen på den där maten nu... även basil drops. ge mig!

2010-09-29 @ 16:05:15
Postat av: Anna

Lovisa, har inte hört något ifrån dig via mail så försöker den här vägen. Ser helt underbart ut, jag skulle vilja vara där. Nice föda och finfin lgh, vad mer kan man begära? Ta hand om dig. Hösthälsningar från Stockholm

2010-10-03 @ 17:35:17
Postat av: Mamma

Hej hjärtat!



Här i Stockholm har de visat Annie Leibowitz på det nyöppnade Fotografiska museet. Jag var där en söndag och det var fullpackat med folk. Fotointresset ökar mer och mer i Sverige och nu har det till slut öppnats ett eget museum. Fast det höll på att bli ett ABBAmuseum har jag förstått.



Basil Drops låter gott - hur gör man??

Många kramar!



Är det Katti på bilden?

2010-10-04 @ 10:06:55
Postat av: fati.

jag har listat ut receptet på basil drops! misstänker dock att de har i någon slags vispad äggvita för att få till skummet... har itne vågat mig på detta än!

Men om det av någon anledning bara skulle vara drinken som håller dig kvar i shanghai så vet du att den finns att hämta hos mig i stockholm också :)

2010-10-11 @ 16:58:10
Postat av: Lovisa

Drinkinfo:



tror att de kör äggvita för att få till skummet, drack en utsökt amaretto sour häromsistens och då körde de äggvita på toppen så det tror jag är en sån där bartender-grej. mammsen det här är ingredienserna tror jag: BASILIKA, vodka, citronjuice, sockerlag- typ. MIXA järnet och sila genom en sil ner i ett sånt glas och som man har doppat i citron och socker. äggvitegrejen vet jag inte riktigt hur de kan tänkas göra men man får improvisera!



puss alla fina söta. som boken tydligen vet klarar jag mig himla långt på fint hus och god föda!

2010-10-12 @ 15:43:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0